Hur hållbart är ett implantat?

 över 30 år har Mentor arbetat med att förse kvinnor med högkvalitativa produkter för bröstförstoring och rekonstruktion. Vi vil att du ska känna dig säker genom hela processen och under många år efter din operation. Innan du väljer att genomgå en bröstförstoring kan det vara bra att känna till lite kring vad som påverkar implantatets livslängd och bröstets utseende över tid.
HUR TESTAS ETT IMPLANTATS HÅLLBARHET?

Ett av de viktigaste testen som Mentors implantat genomgår är ett så kallat Tensile Strength Test. Det är till för att utvärdera hur hållbart skalet som omger implantatet är. Testet går ut på att bedöma hur tänjbart materialet är – för att det säkert ska kunna följa din kropps rörelser under många år.

KOMMER JAG BEHÖVA BYTA UT MINA IMPLANTAT?

Den förväntade livslängden hos ett implantat varierar från kvinna till kvinna. Vissa behöver byta ut implantatet redan inom några år medan andra har samma implantat i 20 år. Även anledningen till en reoperation varierar från patient till patient. Det kan exempelvis handla om att du vill förändra bröstets utseende, byta till en större eller mindre storlek eller operera in en annan typ av implantat än det du har nu. Ett byte eller en borttagning kan även bli nödvändigt i vissa fall på grund av komplikationer. I sådana fall är det bästa alltid att rådfråga din kirurg för att ta reda på vilken lösning som känns bäst för dig.

VAD HÄNDER OM JAG TAR UT IMPLANTATEN?

Hur just ditt resultat ser ut hör dels ihop med vilka implantat du har haft inopererade – men det har även att göra med din huds elasticitet och din kroppsform. Efter en borttagning kan brösten exempelvis upplevas som gropiga eller rynkiga. För att få en så bra uppfattning som möjligt kan du rådfråga din kirurg om vilka utseendemässiga förändringar du borde ha i åtanke.

HUR FÖRÄNDRAS MINA IMPLANTERADE BRÖST EFTER GRAVIDITET OCH AMNING?

Det är helt naturligt att brösten påverkas och förändras under tiden du är gravid. Bröstens storlek ökar, blodkärl blir mer framträdande och en stor del av fettet i bröstet ersätts av bindväv, mjölkgångar och alveoler med råmjölk. Det är under själva graviditeten som den stora förändringen sker i brösten – inte under amningen. Och varken att avstå från amning eller att göra en bröstförstoring kommer att motverka att brösten börjar hänga mer eller mindre efter graviditeten. Om du vill se en förändring av bröstens utseende utöver storleken kan du rådfråga din kirurg om bröstlyft för att få reda på mer om vilka möjligheter som finns inom det området.


VAD INNEBÄR MENTORS LIVSTIDSGARANTI?

Med alla Mentors bröstimplantat ingår en så kallad Lifetime Product Replacement Policy och som patient kommer du automatiskt att registreras i Mentors omfattande garantiprogram MentorPromise.[1] Garantiprogrammet ger dig möjlighet till produktbyte vid ruptur, hela livet, utan kostnad. Operationskostnaden i sig täcks inte av Mentor, men fråga din kirurg hur deras rutiner kring reoperation ser ut. Mentors garantiprogram är ett bevis på implantatens nivå av säkerhet och hållbarhet. Fokus inför och efter en bröstförstoring ligger ofta på de estetiska aspekterna. Men att välja ett implantat med bevisat lång hållbarhet och med en garanti som omfattar de vanligaste komplikationerna är det viktigaste du kan göra för din kropp.

[1] https://www.mentorwwllc.eu/warranty-info

Mentor – Johnson & Johnson AB 20171125 CA04_01_SE

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart