Hur ska mitt implantat placeras?

Inför din bröstförstoring finns det ett antal beslut för dig att ta som patient tillsammans med din kirurg. Ett av dem är hur dina implantat ska placeras.
UNDER ELLER FRAMFÖR MUSKELN

Implantatet kan placeras antingen delvis under muskeln pectoralis major (submuskulärt) eller framför muskeln och under bröstets mjölkkörtlar (subglandulärt). När du träffar kirurgen under din konsultation kan ni diskutera för- och nackdelar med olika placeringar.

SUBMUSKULÄR PLACERING

Genom att placera implantatet under muskeln kan du minska risken för att dina implantat kan kännas genom huden såväl som för att ärrvävnad förhårdnar runt dina implantat. En submuskulär placering minskar också risken för häng och avlastar tyngden från implantaten. Det kommer också att göra det enklare att undersöka dina bröst vid en mammografi. En potentiell nackdel med detta val kan vara längre operations- och återhämtningstid.

SUBGLANDULÄR PLACERING

Om du väljer en placering framför muskeln kan tiden för din bröstförstoring och återhämtning reduceras. En möjlig nackdel med den subglandulära placeringen är att implantatets kanter kan synas tydligare under din hud. Det kan också vara svårare att genomföra en mammografiundersökning om du gör detta val.

Prata med din kirurg för att hitta det alternativ som är bäst lämpat för dig, utifrån dina behov och förutsättningar.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart